Start-up begeleiding

Start je binnenkort met een eigen zaak? Proficiat met het nemen van deze grote stap!

Hoofdberoep of bijberoep? Eénmanszaak of vennootschap? Wat je ook kiest: bij de opstart van een zelfstandige activiteit komen heel wat beslommeringen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een ondernemingsnummer, het activeren van je btw-nummer en je inschrijving als zelfstandige. Daarnaast zit je misschien met vragen waarop je geen duidelijk antwoord vindt of weet je niet bij wie je voor bepaalde zaken terecht kunt.

Wat is start-up begeleiding?

Matching Figures voorziet startende ondernemers van een integrale startersbegeleiding. Vanaf het eerste idee tot het regelen van alle administratieve, fiscale en boekhoudkundige verplichtingen is Matching Figures jouw deskundige rechterhand. Wanneer je bedrijf nadien op volle toeren draait, staan we graag in voor alle boekhoudkundige en fiscale verplichtingen. Daarnaast voorzien we in een tijdige, correcte en geoptimaliseerde belastingaangifte en geven we boekhoudkundig en fiscaal advies waar nodig. Kortom: we bieden je een totaalpakket aan boekhoudkundige diensten, volledig op maat van jou en je bedrijf.

Van vaag idee naar concrete actie

Starten met een bedrijf begint uiteraard met een goed idee. Nadat je je idee vorm gegeven hebt, waag je wellicht de grote sprong: misschien eerst in bijberoep of meteen in hoofdberoep. Wat je keuze ook is: er dienen allerhande formaliteiten te worden vervuld. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een ondernemingsnummer en het activeren van je btw-nummer. Matching Figures leidt je feilloos doorheen alle stappen. Hoe? Dat vertellen we je graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek .

Financieel plan

Bij de opstart van een bedrijf is het nodig om een gefundeerd financieel plan op te stellen. Dit plan is een toekomstschets van je onderneming en onderdeel van het businessplan. Het financieel plan toont de te verwachten financiële tendens binnen het bedrijf en laat zien hoe rendabel de activiteit zal zijn.

Het opmaken van een financieel plan is verplicht voor een bv, een cv en een nv en leg je neer bij de notaris. De notaris neemt het in bewaring.

Concreet biedt een financieel plan een overzicht van:

  • de activiteit(en) die je uitvoert
  • investeringen en inbreng aan eigen middelen
  • verwachte inkomsten of liquiditeitsplan
  • uitgaven

Een financieel plan is uiteraard een (gerichte) schatting en kan op elk moment worden bijgestuurd.

Meer weten? Matching Figures helpt je graag bij het opstellen van een doordacht financieel plan.